Investice v době krize 📈

KRIZE!! TRHY PADAJÍ!!! nebo VÝPRODEJ, SLEVY, PŘÍLEŽITOST!

Vydáno: 6. 11. 2020

Jakou příležitost přináší investovat v období koronakrize? 

Shrňme si to a uvedu jednoduchý příklad:

Obchody informujou o SLEVÁCH, VÝPRODEJÍCH a AKCÍCH!
Když něco takového příjde tak lidi berou nákupní střediska ÚTOKEM a hlava nehlava si jedou pro zboží které aktuálně koupí levněji než kdy před tím, protože víme že když je MÁSLO za polovinu, nebo PIVO o pár korun levnější tak oproti „obvyklé“ ceně jsme přece vydělali ne?
Když pak se cena vrátí na původní hodnotu, tak si mneme ruce, protože jsme „ušetřili“ potažmo vydělali!

 

Čím se to ale liší od nynějšího trhu? To co se dělo poslední roky, když ceny aktiv jen stoupaly, je podobné jakoby stoupala cena másla a ti co nakoupili ještě za sníženou cenu měli víc a víc peněz. Naopak ti co kupovali za aktuální cenu brali za kolik zrovna je.
Akcie na trhu KLESLY NEJNÍŽ ZA POSLEDNÍCH PÁR LET - takže je SLEVA, AKCE, VÝPRODEJ!! A místo toho abychom byli šťastní, že konečně můžeme zainvestovat do titulů na které bychom normálně neměli, tak se bojíme a prodáváme abychom „o to nepřišli“
Uhozené na hlavu že?
 
Takže právě teď kdy trhy nejsou na svých maximech, ale naopak stoupají ze dna je ideální čas své peníze poslat do práce !
 
Ať už to jsou akcie Applu, Tesly, nebo fondy investující do velkých technologických firem tak se vyplatí si zjistit více informací...
 
Pro příklad uvádím Franklin technology Fund (USD), výkonnost p.a. za poslední 2 roky 40,94 %, což je fond, který dal dohromady největší technologické firmy světa jako Apple, Microsoft, Amazon a další.