Maminka Katka: Volně se nadechnout

Kateřina Talarovičová z Vyškova trpí od narození cystickou fibrózou (CF), což je dědičné onemocnění postihující zejména dýchací a trávící systém. Lidé s CF potřebují každodenní intenzivní léčbu, bohužel se však jedná o nemoc v současnosti nevyléčitelnou. Katce se v její nelehké situaci rozhodl pomoci František Jakeš, finanční poradce skupiny Partners.

Vydáno: 7. 2. 2020
Kategorie: Podporujeme
Zdroj: PartnersNews

Zatímco pro nás je dýchání zcela přirozené, pro Katku je to nekončící boj. Cystická fibróza se projevuje opakovanými infekcemi dýchacích cest, které postupně způsobují trvalé poškození plic. Aby mohla dýchat, musí několik hodin denně inhalovat a dechově rehabilitovat. Katka v současnosti užívá 4 druhy antibiotik – má však velkou motivaci. Tou je její malý syn Radeček, kterému chce být mámou na plný úvazek – chodit na hřiště, jezdit na kole, hrát si s ním, a hlavně ho vidět vyrůstat.

V tomto se Katce rozhodl pomoci poradce František Jakeš, který společně s týmem z Vyškova Katce přispěl na pořízení speciální vibrační vesty, která jí s dechovou rehabilitací pomůže. I díky jejich příspěvku ve výši 52 400 korun se podařilo vibrační vestu zakoupit a Katka ji v současné době může plně využívat.

Pokud byste chtěli Katce také pomoci, můžete se např. přihlásit na 4. ročník benefičního běhu BĚHÁM A POMÁHÁM, který proběhne 25. dubna 2020 ve Vyškově na náměstí.

Držíme palce!